Kurye Nasıl Olunur? Kurye Olma Şartları Nelerdir?

  • Yazar: Kurye Rehberi
  • Yayınlanma Tarihi: 12 Şubat 2020
  • Okunma Süresi: 1 dakika 58 saniye
  • Kategori: Kurye
Kurye Nasıl Olunur? Kurye Olma Şartları Nelerdir?

Kurye Nasıl Olunur? Kurye Olma Şartları Nelerdir?

Kurye olmak için bir takım belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Genel olarak motosiklet ve araç ehliyeti olan kişiler kurye olabilir. Kurye olmak istiyorum dediğinizde çok fazla prosedürle karşılaşmazsınız. Ancak kurye taşımacılığının türüne göre bazı yeterlilik belgeleri talep edilebilmektedir. Peki, nasıl kurye olunur? Kurye olmak için hangi şartlar gereklidir? İşte cevapları…

Nasıl Kurye Olunur?

Kuryelik, birçok iş kolunda ihtiyaç duyulan bir meslektir. Yaygın olarak taşımacılık, gıda, hizmet, sağlık ve turizm sektörlerinde kurye talepleri olmaktadır. Kuryeler firmaların lojistik, taşıma ve nakliye departmanlarında istihdam edilir. Ülkemizde kurye olmak için ehliyet sahibi olmak yeterli olmaktadır. Ehliyeti olan herhangi bir kişi, iş yerinin şartlarını karşılıyorsa kurye olabilir veya özel kuryelik yapabilir. Şirketler aracılığıyla kuryelik yapmak isteyenlerden firmaların kurumsallığına göre farklı yetkinlikler talep edilebilmektedir. Bununla birlikte çoğu firma kuryelik için eğitim şartı da aramamaktadır.

Kurye Olmak İçin İstenen Belgeler

Kurye olmak için istenen belgeler aslında alınması zor belgeler değil. Kuryelik yapmak isteyenlerin genel olarak şu belgeleri temin etmesi gerekir.

A1 ehliyet: A1 ehliyet, 125 cc’lik motosikletleri kullanmak için verilir. Bu özelliklerdeki motosikletleri kullanacak kişilerin kurye olabilmek için bu A1 ehliyeti alması gerekir.

A2 ehliyet: A2 ehliyet, 125 cc ve üzeri kapasitedeki motosikletler için geçerlidir. Bazı kurumsal firmalar A2 ehliyet talep edebilmektedir. Bazı firmalar motosiklet ehliyet sınıfı sormadan kurye alabilmektedir. Ancak 125 cc üzeri motosikletler kullanılıyorsa herhangi bir durumda yasal olarak sorumluk doğabilir.

Sağlık raporu: Bu genel bir işe alım prosedürüdür. Kuryelik, yıpratıcı ve yorucu bir meslektir. Bu sebeple firmalar, sağlık raporu talep ederek resmi olarak kuryeliğe yetkinlik prosedürünü tamamlamak isteyebilmektedir.

Kurye Olmak İsteyenler İçin Faydalı Bilgiler

  • Kurye olmak için hizmet verilen kentin sokak ve mahallelerini iyi bilmek gerekir. Mahalleleri öğrenmek için navigasyon uygulamalarından faydalanılabilir.
  • Kuryelik özel motosikletle veya kurumun motosikleti ile yapılabilir.
  • Kendi motosikleti ile çalışan kuryeler aylık 3 ila 5 bin lira arasında para kazanabilir. Kurumun motosikleti ile çalışan kuryeler asgari ücretin biraz üzerinde ücret almaktadır.
  • Kuryelikte en önemli görev, teslimatı yapılacak gönderinin güvenli bir şekilde zamanında ulaştırılmasıdır.
  • Moto kurye kiralama hizmetleri, son yıllarda yaygınlaşmıştır. Bu sebeple motosikletli kurye talepleri artmıştır.

Kurye Olmak İçin Kuryerehberi.com.tr’ yi Ziyaret Edin!

Kuryerehberi.com.tr, kuryelerin ve kurye firmalarının buluşma noktasıdır. Kurye olmak istiyorsanız, Kuryerehberi.com.tr’ nin kurye hizmetlerini inceleyebilirsiniz. Size en yakın kurye firması nerede? Hangi firma kurye arıyor? Motorkurye fiyatları ne kadardır? Kuryerehberi.com.tr, kuryelik için nereden başlamak lazım? Kiralık kurye arayan firmaları hangileridir? Bu soruların ve daha fazlasının cevabını ve kuryelikle ilgili ipuçlarını barındırıyor. Farklı kuryelik hizmetleri için kuryelerin buluşma noktasına davetlisiniz!